Wijncursus

Wijncursus | Heeren DubbelNaast proeverijen geeft vinoloog Mark Bergevoet ook wijncursussen voor zowel beginners als gevorderden bij Kasteel Café Heeren Dubbel. Wij bieden voor zowel particulieren als voor groepen cursussen aan.

Themacursus 1 avond
Open inschrijving voor particulieren op vastgestelde data.
Duur: 3 uur
Aantal wijnen: 10/12
Min/max pers: 10/25
Thema: in overleg
Prijs: € 30,00 p.p.
De cursus wordt ondersteund door een Powerpoint-presentatie. Tijdens de avond krijgt u verschillende wijnen te proeven naar aanleiding van een vooraf afgesproken thema. Een goede opstart voor de eventuele vervolgcursussen.

Themacursus 2 avonden
Open inschrijving voor particulieren op vastgestelde data
Duur: 2 x 3 uur
Aantal wijnen: 2 x 10
Min/max pers: 12/25
Thema: Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje, etc.
Kosten per persoon: € 55,00 tot € 62,50 (afhankelijk van het thema)
De cursus wordt ondersteund door een Powerpoint-presentatie. De thema’s wisselen elkaar af, dus u kunt zich vaker inschrijven. 

Wijncursus Compleet
Alleen op aanvraag.
Duur: 10 avonden van 2,5 uur
Aantal wijnen: 8 per avond (om de week)
Min/max pers: 10/ 25
Kosten: € 525,00 p.p.
In deze cursus beginnen we bij de basis (hoe te wijnproeven), daarna worden de druiven en methodes van het wijn maken behandeld. Uiteraard gevolgd door proeverijen langs verschillende continenten en landen. Aan het eind van de cursus kunt u druiven en wijn onderscheiden op basis van kleur, geur en smaak. Het is een interessante cursus voor nieuwsgierige, beginnende wijnproevers.

Wijn en Kunst
De cursus ‘Beeldend wijnproeven’ is een uniek concept van wijn proeven en kunst maken. Deelnemers proeven 6 wijnen onder leiding van vinoloog Mark Bergevoet in de sfeervolle ambiance van Kasteel Café Heeren Dubbel. De wijnervaringen worden omgezet in kunst onder begeleiding van kunstenares Marika Meershoek. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze wijncursussen of een reservering maken? Neem dan telefonisch contact op met 0314-675090. Mailen kan ook naar info@heerendubbel.nl

Kasteel Café Heeren Dubbel

Kasteel Café Heeren Dubbel is een horecagelegenheid op een prachtige locatie, namelijk op de voorburcht van Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg. U kunt onder meer bij ons terecht voor een heerlijke lunch, kopje koffie of een diner. Daarnaast biedt Heeren Dubbel mogelijkheden voor feesten, bruiloften en partijen of zakelijke bijeenkomsten.

Maandelijks organiseren wij thema-avonden, waar heerlijke gerechten en goede wijnen rondom het gekozen thema centraal staan. Mark Bergevoet, mede-eigenaar en vinoloog, neemt u graag mee in de wondere wereld van de wijnen aan de hand van een wijnproeverij of -cursus. 

Disclaimer - Privacy Policy

Heeren Dubbel

Hof van Bergh 8
's-Heerenberg
T: +31 (0) 314 - 67 50 90
E: info@heerendubbel.nl

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag t/m vrijdag: alleen op reservering, vanaf 12 personen
Zaterdag: 12.00-17.30 uur
Zondag: 10.30-17.30 uur

Let ook op onze speciale thema-avonden buiten de openingstijden, zoals de kerstbrunch, proeverijen en wildavonden. Volg ons hiervoor op Facebook of schrijf u in voor de nieuwsbrief. Uiteraard gelden er voor groepen, evenementen en feesten ruimere openingstijden. Neem gerust contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden.