Ga terug

Whisky & Friends Festival

Wat kunt u verwachten?

Op 30 september kunt u in de middag sfeervol whisky’s komen proeven op een unieke locatie, namelijk in de Ruiterzaal en in de bakkerijbar van Kasteelcafé Heeren Dubbel, dat gevestigd is in het voormalig koetshuis van Kasteel Huis Bergh. Vanaf hier kijkt u uit op het imposante kasteel. Dit maakt deze unieke locatie bijzonder geschikt om in een zeer sfeervolle setting van whisky te genieten. Er worden drie speedmasterclasses georganiseerd die elk een eigen thema hebben. Aansluitend is er de mogelijkheid om aan te schuiven bij het whiskydiner waar gerechten gecombineerd worden met bijpassende whisky’s.

Whisky’s proevenWhisky en Friends Festival - Heeren Dubbel

Van 15.00 tot 18.00 kunnen er circa 100 verschillende whisky’s geproefd worden in de Ruiterzaal. Voor het proeven van whisky’s wordt een vergoeding gevraagd in de vorm van munten. Een kleine greep uit de merken die geschonken zullen worden: Cadenhead, The Whisky Agency, Coopers Choice, Tomaten, Teeling, Plantation, Wemyss.

Speedmasterclasses

Er worden drie verschillende speedmasterclasses georganiseerd, twee met whisky en één met rum. Er wordt uitgelegd wat de distillery heeft gemaakt en wat u kunt ervaren. Tijdens de speedmasterclasses Cadenhead Small Batch en Coopers Choice worden er steeds 3 bijzondere whisky’s behandeld. Bij de speedmasterclass Plantation komen er 4 verschillende soorten rum aan bod.

Whisky Cadenhead Small Batch – 15:30-16:00 uur
Cadenhead, sinds 1842, is de oudste onafhankelijke whiskybottelaar en nog steeds een van de beste ter wereld. De bottelingen die worden gekozen door de roemruchte Mark Watt, vallen heel goed in de smaak. Met name de Small Batches zijn erg goed en verrassend. Small Batch betekent in meest brede zin dat de betreffende botteling een gelimiteerde hoeveelheid betreft met een specifiek karakter. Vaak is er speciaal één specifiek whiskyvat voor gekozen.

Rum Plantation – 16:20-16:50 uur
In de jaren 90 gaat Alexander Gabriel op zoek in de Cariben naar de beste rum uit de regio. Daarmee is het merk Plantation geboren. Ambachtelijk gemaakte rum van de beste bodems die er ter wereld zijn. In 2012 wint Plantation de prestigieuze Golden Barrel Award voor ‘World’s Best’ rum. In deze masterclass van Plantation gaat u mee op reis langs de verschillende stijlen die rum te bieden heeft.

Whisky Coopers Choice – 17:10-17:40 uur
Is Schotland moet elke whisky minimaal 3 jaar op een eikenhouten vat rijpen voor dat het whisky mag worden genoemd. Eikenhouten vaten worden gemaakt door the Cooper. Een ambacht dat al generaties lang wordt doorgegeven. Wie kan beter het perfecte whiskyvat voor het rijpen van whisky kiezen dan de makers van de vaten zelf? De Coopers Choice is een serie van single cask whisky van de beste distilleerderijen van Schotland. Dat moet je geproefd hebben.

Whisky diner

Whisky en Friends Festival - Heeren Dubbel

Na het middagprogramma vindt er een uniek whisky diner plaats in de ruiterzaal van het Kasteelcafé. De keukenbrigade bereidt een 5 gangen menu dat is aangepast op de geselecteerde whisky’s. Tijdens het diner krijgt u uitleg van Whisky en Rum connaisseur Marc van Gemert en Vinoloog Mark Bergevoet over de combinaties en smaken. Ook krijgt u uitleg over het zelf samenstellen van een goed gerecht met whisky. Denk hierbij aan gerookte gerechten in combinatie met peaty whisky’s of een zachte bijna zoete whisky voor bij een dessert. Uiteraard serveren wij het menu ook zonder whisky’s voor de chauffeurs. Reserveer tijdig want de plaatsen zijn beperkt.

Voor meer informatie en het bestellen van tickets voor het Whisky & Friends Festival gaat u naar de website: www.weff.nl

Kasteel Café Heeren Dubbel

Kasteel Café Heeren Dubbel is een horecagelegenheid op een prachtige locatie, namelijk op de voorburcht van Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg. U kunt onder meer bij ons terecht voor een heerlijke lunch, kopje koffie of een diner. Daarnaast biedt Heeren Dubbel mogelijkheden voor feesten, bruiloften en partijen of zakelijke bijeenkomsten.

Maandelijks organiseren wij thema-avonden, waar heerlijke gerechten en goede wijnen rondom het gekozen thema centraal staan. Mark Bergevoet, mede-eigenaar en vinoloog, neemt u graag mee in de wondere wereld van de wijnen aan de hand van een wijnproeverij of -cursus. 

Heeren Dubbel

Hof van Bergh 8
's-Heerenberg
T: +31 (0) 314 - 67 50 90
E: info@heerendubbel.nl

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag: 10.30 – 17.30 uur
Woensdag: 10.30 – 17.30 uur
Donderdag: 10.30 – 17.30 uur
Vrijdag: 10.30 – 17.30 uur
Zaterdag: 12.00 – 17.30 uur
Zondag: 10.30 – 17.30 uur

Let ook op onze speciale thema-avonden buiten de openingstijden, zoals de kerstbrunch, proeverijen en wildavonden. Volg ons hiervoor op Facebook of schrijf u in voor de nieuwsbrief. Uiteraard gelden er voor groepen, evenementen en feesten ruimere openingstijden. Neem gerust contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden.