Ga terug

Mechteld ten Ham weekend

Mechteld ten Ham weekend in 's-HeerenbergOp 31 augustus en 1 september staat ’s-Heerenberg weer in het teken van de middeleeuwen ter nagedachtenis aan de ‘s-Heerenbergse heks Mechteld ten Ham.

In Montferland is Mechteld ten Ham een begrip. Zij was een weduwe, die in de zestiende eeuw een teruggetrokken bestaan leidde in ’s-Heerenberg. Ze stond er om bekend dat ze uitspraken deed over de toekomst en de gezondheid van andere mensen. Maar omdat ze er ook van werd beschuldigd dat ze oogsten liet mislukken, werd ze gezien als een heks en moest ze uiteindelijk de waterproef ondergaan en als een van de laatste van hekserij beschuldigde vrouwen, werd zij veroordeeld tot brandstapel. Nu herdenken we deze gebeurtenis met een prachtig cultuurhistorisch weekend in het thema van de Middeleeuwen en sprookjes. Komt u ook? 

Tijdens het Mechteld ten Ham weekend vinden er verschillende activiteiten plaats. Op zaterdagmiddag kunnen kinderen zich in het Fluisterwoud vermaken. 

De zondag staat in het teken van de Middeleeuwen. Door heel ’s-Heerenberg zijn er oude ambachten te bewonderen, hebben ridders er hun kamp opgeslagen en is er een cultuurhistorische markt met bijvoorbeeld streekproducten en kun je in de Pancratiuskerk luisteren naar het korenfestival. 

Tijd: zaterdag vanaf 11.00 uur, zondag vanaf 12.00 uur.
Entree: gratis

Voor meer informatie gaat u naar de website van Mechteld ten Ham.

Kasteel Café Heeren Dubbel

Kasteel Café Heeren Dubbel is een horecagelegenheid op een prachtige locatie, namelijk op de voorburcht van Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg. U kunt onder meer bij ons terecht voor een heerlijke lunch, kopje koffie of een diner. Daarnaast biedt Heeren Dubbel mogelijkheden voor feesten, bruiloften en partijen of zakelijke bijeenkomsten.

Disclaimer - Privacy Policy

Heeren Dubbel

Hof van Bergh 8
's-Heerenberg
T: +31 (0) 314 - 67 50 90
E: info@heerendubbel.nl

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zondag: 10.30-17.30 uur

Let ook op onze speciale thema-avonden buiten de openingstijden, zoals de kerstbrunch, proeverijen en wildavonden. Volg ons hiervoor op Facebook of schrijf u in voor de nieuwsbrief. Uiteraard gelden er voor groepen, evenementen en feesten ruimere openingstijden. Neem gerust contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden.