Ga terug

Arran Tasting Experience – Whisky avond

Arran whisky tasting collectie

ILLEGAAL LEKKER!

Kun je er op 23 oktober nou niet bij zijn, of is Game of Thrones nou niet je ding? Dan hebben we 27 november de Arran Tasting Experience alvast voor je in de agenda gezet. Doe mee en proef de smaken van deze whisky met hun oorsprong in de ondergrondse handel!

Ondanks dat de Arran Distilleerderij pas in 1995 whisky begon te maken, heeft het eiland Arran in de Firth of Clyde een lange geschiedenis van het maken van whisky. De Boeren in het zuiden van het eiland hadden veel grondstoffen voor whisky. Toen thuisdistillatie en kleine stills werden verboden in de late 18e eeuw gingen ze gewoon ondergronds. De vraag naar gesmokkelde whisky nam toe en Arran had uitstekende banden met de stad Glasgow om hun waren kwijt te kunnen.

We openen de avond om 18:00 met de voorafgaande Whisky daghap.

Voor de mensen die liever alleen mee willen doen met de Whisky avond? Om 19:30 is  de behaaglijke bakkerijbar geopend en hebben we de haard al voor je aangestoken. Proef de warme sfeer die de klassieke kasteelruimte met zich mee brengt. Om 20:00 zullen we de eerste flessen open trekken, en kun je genieten van de heerlijke smaken van 7 unieke whisky’s van Arran!  De avond zelf zal rond 22:30 ten einde komen, maar uiteraard is het mogelijk om na die tijd nog lekker na te borrelen.

WAT KRIJG JE?

Voor de Arran Tasting Experience zullen we 7 proefglazen met whisky voor je klaarmaken. Er staat water en brood rond om de smaak te neutraliseren. Voor de lekkere trek serveren wij ook nog een lekker borrelplankje. Deze 7 spraakmakende whisky’s krijg je in onderstaande volgorde:

  • Barrel reserve 43%
  • 10 jaar 46%
  • 18 jaar 46%
  • 21 jaar 46%
  • 21 jaar 46%
  • Sherry Cask The Bodega 55,8%
  • Quater Cask The Bothy 56,2%

Een gezellige avond genieten van deze exclusieve whisky’s kost per persoon €37,50 en de daghap €14,50. Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar dus wees er snel bij! Aanmelden kan door te bellen naar 0314-675090 of te mailen naar info@heerendubbel.nl Ook kun je direct het formulier hieronder invullen!

Whisky avond - Reserveer je plek

 

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 10:30 – 17:30 uur.

Disclaimer - Privacy Policy